KEDİ VE KÖPEK KISIRLAŞTIRMA SORULARI

KEDİ VE KÖPEK KISIRLAŞTIRMA SORULARI

Kısırlaştırılmış kedi köpek kilo alır mı ?

Yanıt :Kilo alma kısırlaştırmayla direk ilgili değildir.Hayvanın yediğini kontrol ederek kilo alma önlenebilir.

Kısırlaştırma yapmadan kızgınlık önlenebilir mi ?

Yanıt :Hormon kullanılarak önlenebilir.Ancak,yan etkileri vardır ve geçici bir çözümdür.Yan etkileri olarak pyometra, kistik ovaryum gibi genital hastalıklar görülebilir.Hormon uygulamasına kızgınlık başlamadan önce başlanmalıdır.

Kızgınlık döneminde kısırlaştırma yapılabilir mi ?

Yanıt :Zorunluluk olmadıkça yapılmamalıdır.Yapıldığı durumlarda kanama fazla olacaktır ve hormonal düzen bozulacaktır.

Kedi veya köpekteki kesik, kesik kokulu idrarının nedeni ?

Yanıt:Erkekler bölgesini işaretlemek için yaparlar.Çok keskin kokulu, attırma tarzında idrarı sağa sola bulaştırırlar.Başka erkek hayvanların bölgelerine gelmesini engellemek amacıyla yaparlar.Bu da hayvan sahiplerini çileden çıkarır.Koyu sarı ve kesif kokulu idrar her zaman çiftleşmeyle ilgili olmayabilir.İdrar yolları enfeksiyonlarını da akla getirir.Şüpheli bir durumda veterinerinizle görüşünüz.

Kısırlaştırma ameliyatından sonra kedi-köpeğimde davranış değişikliği olur mu ?

Yanıt :Olumlu anlamda değişiklik olur. Dişi kedi köpekte kızgınlık öncesi kanama ortadan kalkar.Çiftleşme isteği olmadığından rahatsız edici sesler çıkarmaz.Erkek köpekleri kendine çekmez. Özellikle erkek hayvanlarda idrarla işaretleme ve seksüel hareketler yapmaz.Saldırganlığı genellikle ortadan kalkar,sakinleşir. Aşırı derecede miskinlik, hareketsizlik çoğunlukla görülmez.

Kısırlaşan erkek köpek koruyuculuk,bekçilik özelliğini kaybeder mi ?

Yanıt :Bekçilik,koruyuculuk niteliği değişmez.

Kısırlaştırma ameliyatı riskli midir ?

Yanıt :Ameliyat olduğundan risk daima söz konusudur.Genel anestezi altında yapılması,dişilerde laparatomi yapılarak kısırlaşması risk faktörüdür.Veteriner hekimlerin rutin olarak gerçekleştirdikleri operasyonlardan olduğundan rahat olunabilir.
Erkek hayvanların ameliyatı dişiye göre daha az risk taşır ve kolaydır.

Üremeyi önlemek için kısırlaştırmadan daha İNSALCIL yöntemler var mıdır ?

Yanıt :Kısırlaşmamış bir köpek 6 senede 67.000 adet köpeğin doğumuna sebep olmaktadır.Doğacak yavruların başına gelecek korkunç durumlar düşünüldüğünde kısırlaştırma en insaflı uygulama olduğu ortadadır.

Bunları da sevebilirsiniz